Nieuws

e-PIL pilot project in Belgium & Luxembourg: call for candidates

bijsluiter2 kleinCall for candidates open from 03 April 2018 up to 30 April 2018.

To participate, please send an e-mail to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

This project aims at demonstrating that the electronic PIL is equivalent to the paper PIL when it comes to providing appropriate information on safe and effective use of medicines to patients and healthcare professionals in a hospital setting. This project is supported in Belgium by the Federal Agency for Medicines and Health Products (FAMHP) and the industry associations FeBelGen and pharma.be. Now that this project has received a green light from the European Commission, companies wishing to be part of this possibly game-changing project are kindly invited to submit their application before 30.04.2018.

Lees meer

Antoon Daneels (27 jaar) versterkt het FeBelGen-team als Phamaceutical Policy Officer

Foto Antoon Daneels smallBij FeBelGen zal Antoon Daneels zich toespitsen op materies die betrekking hebben op prijs en terugbetaling van geneesmiddelen, het geneesmiddelenagentschap en gezondheidseconomie. Hij werkt daarin nauw samen met Wim Vervaet (Director Strategy and Policy). Antoon studeerde af aan UGent als apotheker (2013) en industrie-apotheker (2014). Bij de start van zijn professionele loopbaan was hij actief in de sector van de geneesmiddelenlogistiek en vervolgens in regulatory affairs.

FeBelGen werft aan

pion 1 pers groen small1 Public affairs officer

FeBelGen is de koepelorganisatie van de farmaceutische bedrijven die in België generieke en biosimilar geneesmiddelen op de markt zetten, samen met andere geneesmiddelen waarvan het octrooi afgelopen is. Tegen een achtergrond van een voortdurende stijging van de kosten zijn onze producten absoluut noodzakelijk om de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te houden. Wij zijn een no-nonsens, resultaatgerichte organisatie. Onze medewerkers leveren een hoogwaardige service aan onze leden. Tegelijk zijn zij de gedreven vertegenwoordigers van deze sector bij externe stakeholders.

De gezondheidszorg is in volle verandering. Daar willen we als organisatie voluit aan meewerken. Daartoe zijn we op zoek naar een enthousiaste collega die mee zijn/haar  schouders onder ons project willen zetten. Dit is de ideale opportuniteit voor mensen die zelf hun loopbaan in handen willen nemen, laten zien wat ze waard zijn en tegelijk een heel rijke ervaring willen opdoen op het kruispunt van wetenschappelijke, economische en beleidsmatige perspectieven.

Wij kijken misschien wel uit naar jou!

Jobs

In België zijn biosimilaire geneesmiddelen als elektrische auto's: absoluut noodzakelijk, maar te weinig gebruikt!

biosimilar85Tony Verhelle van 'Autogids' zei het maandag ll. in het belang van Limburg: «België geniet voor producenten van elektrische auto's duidelijk geen prioriteit». Het aantal inschrijvingen valt tegen, prijzen van nieuwe modellen zijn niet beschikbaar, in andere landen gaat de verkoop veel sneller én je moet er bovendien niet lang wachten op je bestelling. Producenten kiezen er dan ook voor om die wagens te lanceren in die markten waar het gebruik ervan meer is ingeburgerd. België is daar niet bij. Een gezond marktprincipe ligt hier uiteraard aan de basis. De toegang en prognose van verkoop zijn sleutelfactoren in de economische overweging van de producent om al dan niet van een markt een speerpunt te maken.

Welnu, hetzelfde principe kan doorgetrokken worden naar het commercialiseren van biosimilars* in de Belgische gezondheidszorg.

Opinie

Biosimilars: de Europese Commissie publiceert een handleiding voor gezondheidszorgberoepen en een brochure voor patiënten om de informatiekloof verder te dichten

biosimilars-molecules-orangeNadat de Europese Commissie in 2013 het consensusdocument What you Need to Know about Biosimilar Medicinal Products publiceerde, richt zij zich nu met geactualiseerde informatie rechtstreeks tot gezondheidszorgberoepen en patiënten:

LinkedIn