Nieuws

Biosimilars: de Europese Commissie publiceert een handleiding voor gezondheidszorgberoepen en een brochure voor patiënten om de informatiekloof verder te dichten

biosimilars-molecules-orangeNadat de Europese Commissie in 2013 het consensusdocument What you Need to Know about Biosimilar Medicinal Products publiceerde, richt zij zich nu met geactualiseerde informatie rechtstreeks tot gezondheidszorgberoepen en patiënten:

Oprichting van de Belgian Medicines Verification Organisation (BeMVO) tegen namaakgeneesmiddelen

BeMVo logo

De op 12 mei 2017 opgerichte Belgian Medicines Verification Organisation (BeMVO) moet er borg voor staan dat er vanaf februari 2019 geen vervalste geneesmiddelen kunnen opduiken in de officiële verdeelkanalen. Hiermee geeft de farmaceutische sector in België uitvoering aan de Europese Richtlijn inzake vervalste geneesmiddelen.
FeBelGen is één van de acht koepelorganisaties die hun schouders zetten onder de oprichting van de BeMVO. De raad van bestuur wordt voorgezeten door Pieter Boudrez, Public Affairs Director van FeBelGen.
Ondervoorzitter is Jan Depoorter, Secretaris-Generaal van APB. Marc Gryseels, Gedelegeerd Bestuurder van BACHI, is schatbewaarder. Jean-Pierre Engels is Operationeel Manager van de BeMVO.
 

Website

Jaarlijks 68 miljoen euro extra besparing door nieuwe generieke geneesmiddelen

t2538Een recente studie door FeBelGen, de koepelorganisatie van generieke en biosimilar-geneesmiddelenbedrijven die in België gevestigd zijn, toont aan dat de introductie van 15 bijkomende generieke geneesmiddelen in de loop van 2015 en 2016 zorgde voor een extra besparing van 68 miljoen euro voor de Belgische gezondheidszorg.

Persbericht

FeBelGen vertegenwoordigt de generieke en biosimilaire geneesmiddelenindustrie voor de uitvoering van de ‘Falsified Medicines Directive’ in het Groot-Hertogdom Luxemburg (01/02/2017)

t3118Op 30 januari 2017 was FeBelGen één van de medeondertekenaars van het 'Memorandum of Understanding' dat de basis moet leggen voor de toekomstige Luxemburgse 'Medicines Verification Organisation'. Overigens hebben de betrokken stakeholders, waaronder de geneesmiddelenindustrie, de Luxemburgse ziekenhuizen, apothekers en groothandelaars ervoor geopteerd gebruik te maken van het Belgische IT-systeem voor de operationele implementatie van het project. Hierbij zal het Groot-Hertogdom Luxemburg over een eigen database binnen dit systeem beschikken.

 

Belgische ziekenhuizen kunnen uitgaven drukken door biosimilars aan te kopen

biosimilars-molecules-orangeDit is een van de belangrijke boodschappen die Minister De Block aanhaalde in haar brief die ze recent richtte aan de directies van de Belgische ziekenhuizen en hun medisch-farmaceutische comités. Boodschap waar ook FeBelGen zich bij aansluit.

Persbericht

LinkedIn